Ny läkare sökes – tips välkomnas

Jag har, en gång för alla, tvingats inse att den offentliga psykiatrin inte längre kan hjälpa mig. Den offentliga psykiatrin handlar, numera, väldigt mycket om diagnoser och mediciner och väldigt lite om trasiga och ärrade själar. På mottagningarna X och Y, som jag de senaste månaderna legat i fejd med, verkar läkares och chefers kunskap om tillitssvårigheter vara obefintlig. Det bemötande jag fått har rivit upp en hel del sår, och nu behöver jag hitta någon som kan hjälpa mig att läka ihop igen. 

Det jag söker är en privat läkare med specialistkompetens i psykiatri, någonstans i Stockholmsområdet. Jag har inte råd att betala själv, så högkostnadskort och frikort måste gälla. Det finns ju ett antal sådana läkare, men jag tar tacksamt emot rekommendationer. Det jag söker är en person som:

 • är empatisk
 • absolut INTE är stel och formell i sin framtoning
 • deltar aktivt i samtalet och inte bara sitter och hummar
 • har goda kunskaper om tillitssvårigheter, d.v.s. svårigheter att lita på och knyta an till nya människor
 • har kunskap om mental trötthet och ett hum om vad neuropsykiatriska funktionsnedsättningar innebär

Har du något tips så skicka gärna ett mejl till: johanna@mitt-ordningsamma-kaos.se

Tusen tack!  🙂 

Kommentarer till “Ny läkare sökes – tips välkomnas

  1. Tack snälla. <3 Jag har fått till ett möte med en av cheferna för mottagning Y, och det mötet ska äga rum på torsdag, så möjligen finns det en öppning där trots allt.

 1. Hej! Jag känner med dig när det gäller att hitta rätt läkare. Jag träffar min läkare bara sporadiskt men vet hur jobbigt det var när jag väntade på terapi och en läkare då skulle bedöma om jag kunde få terapi. Jag antar att du redan vet om registret på 1177.se? Det är visserligen inte helt uppdaterat men där finns olika mottagningar som har både psykiater och terapeuter. Tyvärr har jag inte sökt privat utan går via en större vårdgivare men vet att det i det registret finns flera lite äldre kvinnliga psykiater som kanske har en lite vänligare och mildare ton än de som sitter och tar emot patienter på löpande band.

  Hoppas att det går bra på torsdag för dig!

  1. Hej!

   Nej, jag kände faktiskt inte till registret på 1177. Tusen tack för det tipset! 😀 Jag ska absolut ta en titt där!

   Tack, jag hoppas också att det går bra i morgon. Jag ska göra mitt allra bästa för att få chefen att förstå mig, och för att få en förklaring på allt som jag behöver få en förklaring på.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *