Välkomna till min nya blogg!

Den här bloggen är en fortsättning på den här bloggen med samma namn. Det enda som skiljer de båda bloggarna åt är utseendet, samt att jag driver den här helt på egen hand medan den förra drevs i samarbete med 1177 Vårdguiden. Den gamla bloggen kommer att ligga kvar kvar, så om någon känner för att gå tillbaka och läsa mina tidigare inlägg så går detta utmärkt!

På den här bloggen kommer jag att fortsätta skriva om hur det kan vara att leva med Aspergers syndrom, DCD och syntolkningssvårigheter. Ni läsare, nya som gamla, är en viktig del av bloggen och ni betyder mycket för mig. Kommentera jättegärna inläggen och diskutera med varandra. Tänk också på att hålla en trevlig ton i kommentarsfältet och länka inte till webbsidor med främlingsfientligt, homofobiskt eller pornografiskt innehåll, tack.

Hoppas att ni vill följa min blogg!

//Johanna

Postad i

Kommentarer till “Välkomna till min nya blogg!

 1. Varför övergav du Vårdguiden?

  Jag hade gärna sett lite mörkare textfärg på texten men det kanske bara är jag. Ungefär som färgen på texten man ser när man skriver kommentarer i textfältet.

  Annars gillar jag den minimalistiska designen på bloggen. Inget tjafs bara blogg. 😉

  1. Det finns flera olika anledningar till att jag bestämde mig för att börja blogga i egen regi. Den främsta anledningen var att jag kände att jag ville ge både mig själv och mina läsare mer frihet. På den gamla bloggen kunde jag inte skriva riktigt vad jag ville. Eftersom jag bloggade för en landstingsdriven sajt så fanns det vissa regler jag var tvungen att hålla mig till. Även läsarna var tvungna att tänka på vissa saker, som t.ex. att inte göra reklam för företag eller kommersiella webbsidor. Det gjorde att jag bl.a. kände mig tvungen att ta bort en del länkar, som t.ex. när någon skrivit att ett visst hjälpmedel fanns att köpa i en viss butik och sedan länkat dit. Jag kände även att jag ville kunna utforma min blogg som jag vill rent utseendemässigt, lägga till en länkmeny, gilla- och delaknappar m.m. Att blogga för 1177 Vårdguiden har varit jätteroligt, men jag kände att det var dags att gå vidare. 🙂

   Tack för dina synpunkter på textfärgen! Nu när jag har möjlighet att ändra allt sådant berör bloggens utseende så får ni jättegärna komma med synpunkter. 🙂 Jag tänkte att den första bloggveckan får bli en invänjningsvecka och efter det gör jag kanske vissa justeringar.

   Vad roligt att du gillar den minimalistiska designen! 🙂 Jag ville redan från början ha en minimalistisk design och letade då efter sådana teman. Jag hittade massor, men valde till slut mellan två stycken. Jag tycker själv om designen, men det tar nog sisådär en vecka innan jag vant mig. Jag har en viss invänjningsperiod vad det gäller visuella förändringar. 😉

 2. Jag gillar också när det bara är text och ingen reklam eller annat som stör , jag har adblock + på chrome så jag slipper se reklamen . Att känna att man vill gå vidare och börja med något nytt är ju inte fel , det är bra.Tänk om du blev psykiater eller psykolog då skulle du nog bli riktigt efterfrågad och överhopad med jobb…

  1. Vad kul att du också uppskattar den minimalistiska designen! 🙂 Jag har ingenting emot reklam på bloggar, men har valt att i dagsläget inte ha någon reklam på min blogg.

   Nej, det är inte fel att gå vidare och göra något nytt. Att starta en egendriven blogg känns som ett bra beslut.

   Jag tror faktiskt att jag skulle tycka att det vore roligt att vara psykolog. 🙂 Tyvärr skulle jag inte orka med varken det eller något annat jobb i längden. Jag blir helt enkelt för utmattad. Jag skulle förmodligen uppskatta att träffa patienterna, men skulle frukta att behöva prata i grupp på teammöten och att bli utsedd till kaffekokare inför fredagsfikat. 😉 Så var det när jag jobbade på äldreboendet; jag fick beröm för att jag fungerade så bra med de boende, men jag fixade inte allt det praktiska och på morgonmötena sa jag inte ett ord.

   1. ”Så var det när jag jobbade på äldreboendet; jag fick beröm för att jag fungerade så bra med de boende, men jag fixade inte allt det praktiska och på morgonmötena sa jag inte ett ord. ”

    Jag har faktiskt praktiserat på ett vårdboende en gång. Personalen satt i fikarummet och snackade skit om patienterna eller om någon i personalen som för tillfället inte var med i fikarummet. Men dricka kaffe det gjorde de riktigt bra. Jag tror att du hade blivit imponerad av deras kaffedrickande om du hade sett det. Det var tom några i personalen som var så extremt socialt kompetenta att de hann med att gå ut och smygröka på arbetstid efter kafferasten. Och det förstod ju jag, även om jag inte hade någon aspergerdiagnos på den tiden, att en sådan sjuhelvetes social kompetens det kommer jag aldrig att komma i närheten av hur mycket jag än försöker. Så jag tog mitt pick och pack och stack från den arbetsplatsen (också) för själv orkade jag varken med arbetsuppgifterna, patienterna eller personalen. Patienterna får väl iofs ursäktas med att de hade papper på att de var som de var till skillnad mot personalen som bara var ”normala”.

    1. Usch, det är så vidrigt när vuxna människor beter sig på det där sättet! Jag har riktigt, riktigt svårt för skitsnack och falskspel. Tyvärr är det nog så att de flesta människor då och då snackar skit i någon mån, men om man jobbar på ett vårdboende och snackar skit om patienterna, då borde man definitivt fundera på att söka nytt jobb! Att du valde att sluta när du inte orkade med varken patienterna eller personalen tycker jag är ett bra exempel på ansvarstagande. 🙂

 3. Hej Johanna! Vilken fin blogg du har!! Roligt att du har skaffat en egen blogg, det blir mer frihet på det viset. Jag älskar också att ha en egen blogg, då har man ingen ”överhet” att ta hänsyn till. Skriva när man vill, utan spärrar, då blir det bäst! Kram!

  1. Hej Magdalena!
   Vad roligt att du har hittat hit och att du tycker att bloggen är fin! 🙂
   Ja, man får ju mer frihet när man bloggar på egen hand och det är skönt tycker jag. 🙂
   Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *